Okulumuz, matematik zümresi öğretmenleri ve öğrencilerimiz tarafından yapılan Pi Günü Etkinliği düzenlenmiştir.
'Pi'' sayısı, matematiksel hesaplamalarda kullanılan bir sabittir. Genellikle 3,14 ya da 22/7 olarak kısaltılmış hali kullanılan bu sabit, bir çemberin çevresinin çapına oranı olarak bilinmektedir. Bu sayı bazı kaynaklarda Ludolph sayısı veya Arşimet Sabiti olarak da geçmektedir. Pi Sembolü, Yunan alfabesinin 16. Harfidir, ayrıca İngiliz alfabesinde 16. harf p harfidir. Bu harf, aynı zamanda, Yunanca çevre (çember) anlamına gelen “perimetier” kelimesinin de ilk harfidir. Pi (π) sembolü William Jones tarafından 1706 yılında tanıtılmıştır ancak sembolü popüler hale getiren 1737’de Leonhard Euler tarafından kullanılmaya başlanmasıdır. Pi Günü her yıl 14 Mart’ta kutlanmaktadır. Bu tarih sayısal olarak 3/14 ile gösterilir. Aynı zamanda Albert Einstein, Pi gününde doğmuştur.
Pi sayısına dair ilk hesaplamalar, MÖ. 2000 yılında Babilliler tarafından yapılarak Pi sayısı 3.125 olarak bulunmuştur. Ancak Eski Mısırlılar, hesaplamalar sonucu Pi sayısını 3.143 olarak kullanmıştır. Plato ise, Pi sayısının 3.146 olduğunu hesaplamıştır.
Pi’nin ilk 36 hanesine Ludolfin Numarası denir. Bu isim, yaşamının çoğunu Pi’nin ilk 36 rakamını hesaplayarak geçiren Ludolph Van Ceulen’in adını taşımaktadır...